Sune Raunkjær

Byrådsmedlem Halsnæs Kommune

REGION HOVEDSTADEN

8. december 2020


Flyer Sune Raunkjær RV17


Pressemeddelelse:

Venstres hold til regionsråds-valget til november blev tirsdag sat på et opstillings-møde i København med satellit-link til Bornholm.

Halsnæs lokale Venstre-mand i regional sammenhæng, Sune Raunkjær, endte som nummer 12 ud af 27 på den omfattende liste. En placering han selv er meget tilfreds med:

”Taget i betragtning af, at vi allerede havde valgt hvem der skulle besætte de 6 første pladser, så er jeg meget tilfreds. Det er et stærkt felt at være en del af, så at opnå en 6. plads i aftenenes afstemning er meget stærkt, synes jeg”.

Venstres spidskandidat, Martin Geertsen, blev valgt allerede sidste år, de 4 storkredse sidder hver på en af de næste 4 pladser og så har VU´s kandidat plads nummer 6. Derfor var det placeringerne fra 7-27 der tirsdag aften skulle indplaceres, hvilket altså gav en samlet 12. plads til Sune Raunkjær.

”Nu glæder jeg mig til valgkampen til efteråret, hvor jeg som en del af to stærke hold vil kæmpe for en plads i både byråd og regionsråd. De udfordringer og ønsker vi har som en lille kommune i en stor metropol-region, kan jeg trække med ind i regionen såfremt jeg bliver valgt. Det vil give en stærk sammenhæng.

Venstre har lige nu 8 mandater i regionsrådet, og et mandat vil koste i omegnen af 2800 personlige stemmer, og det er en stor udfordring, erkender Raunkjær, der ved sidste kommunalvalg trak godt 600 personlige stemmer:

”Der er ingen tvivl om, at det bliver svært, men jeg er klar til at tage kampen op. Med den flotte placering på listen har jeg i hvert fald fået et godt rygstød, og kan jeg holde mit personlige stemmetal fra sidst, så er jeg da godt på vej”.


Pressemeddelelse:             

Venstre Halsnæs har valgt ny kandidat til RV17

Efter at Hanne Kjær Knudsen er fraflyttet Halsnæs kommune har Venstre ikke haft en lokal kandidat til Regionsråds-valget til november. Det er der nu rådet bod på. Således har Venstres nuværende medlem af byrådet, Sune Raunkjær, stillet sig til rådighed som kandidat, hvilket han har fået både bestyrelsens og byrådsgruppens opbakning til.

”Med Hannes fraflytning stod vi i Halsnæs og manglede en lokal kandidat. Jeg har overvejet det et stykke tid og har besluttet mig for at give det et forsøg”, siger Sune Raunkjær, og fortsætter; ”I bund og grund mener jeg at regionerne i deres nuværende form bør nedlægges, men kan det ikke lade sig gøre, så må man forsøge på at ændre de ting man er utilfredse med indefra. Samtidig mener jeg at det giver en lidt større nærhed til regionen, hvis det er lokale byrødder der vælges ind. Vi kan komme med en kobling ude fra kommunerne, ikke mindst i forhold til sundhedsvæsenet og den offentlige transport”.

I forhold til hans engagement i Halsnæs kommune og lokalpolitik, forsikrer Sune Raunkjær at den er uformindsket. ”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er det lokalpolitiske mit hjerte brænder mest for. Derfor får kommunalvalget til november også fortsat absolut top-prioritet.

Borgmester Steen Hasselriis giver også sin fulde opbakning. ”Sune Raunkjær har vist stor evne til hurtigt at sætte sig ind i kompliceret stof, og han er som udgangspunkt altid på borgernes side. Sune Raunkjær vil kunne gøre en stor forskel, når vi taler det nære sundhedsvæsen. Med supersygehuset bliver der endnu mere behov for at sikre patientvenlige overgange fra sygehus til hjem”.

Der er endeligt opstillingsmøde til regionen d. 30. maj.