Sune Raunkjær

Byrådsmedlem Halsnæs Kommune

Miseren ligger i Helges tid

11. november 2017

Man må forstå, at socialdemokraterne i Halsnæs ønsker at udnytte den seneste tids skriverier omkring åremåls-kontrakter i valgkampen. Senest i en, i øvrigt ganske velskrevet artikel, i Frederiksborg Amts Avis, hvor både den pågældende direktør og Helge Friis medvirker.

Det er såre naturligt, at når der sker et politisk skifte i en kommune, også sker et skifte i direktionen. Der kommer nyt fokus, nye mål og skal bruges andre kompetencer. Alt sammen meget sundt, ikke mindst efter 16 års meget tæt parløb.

I dette specielle tilfælde er den pågældende direktør ansat i 2007 på en af de forkætrede åremålskontakter. En kontraktform vi ikke længere bruger i Halsnæs kommune. Den forlænges i 2013, altså lige tids nok til at Helge Friis´ daværende flertal kunne stemme den igennem. Den pågældende direktør ønsker ikke at påtage sig de nye opgaver, som den nye direktion ønsker at han skal påtage sig, vel at mærke til samme løn, og der indledes derfor en fratrædelsessag i overensstemmelse med den netop forlængede kontrakt.

Al snak om politisk fyring er den rene nonsens. Fratrædelsen er sket efter bogen og den gældende kontrakt, der blev forlænget i tiden før valget i 2013.

Måden socialdemokraterne sender Helge Friis i byen på i denne sag, må være et resultat af manglende substans og synlighed i egen valgkamp.