Sune Raunkjær

Byrådsmedlem Halsnæs Kommune

Venstre har længe været i tvivlsomt selskab

Læserbrev sendt til Frederiksborg Amtsavis

 

Torben Hedelund har, efter heldigvis at have overlevet sin morgenkaffe, fundet det umagen værd at kommentere på det valgforbund, som Venstre har indgået med DF og Nye Borgerlige.

Torben Hedelund har sådan set fuldstændig ret i, at vi i Venstre gerne ser et teknisk valgforbund for at forhindre yderligere borgerligt liberalt stemmespild. Det er også ganske korrekt, at vi ikke har præcis samme holdninger og værdier som de andre partier. Vi er Venstre, Danmarks Liberale Parti, og er vel egentlig også ganske hæderlige som Hedelund skriver.

At kalde det for ”et tvivlsomt selskab” kan umiddelbart virke en smule harskt, indtil det faldt mig ind, at det måske Socialdemokraterne selv, Torben Hedelund refererer til. Socialdemokraterne kunne man jo synes var ”det tvivlsomme selskab” ved den konstitueringsaftale Venstre indgik med dem og DF efter sidste valg. På trods af en alliance med både SF og Enhedslisten, der i parentes tabte stort på netop det valgforbund.

Om det er fordi rønnebærrene er en smule sure, nu da resten af rød stue holder Socialdemokraterne uden for døren, skal jeg lade være usagt, men en stemme på Venstre vil altid være en stemme på Venstre. Så må valgmatematikken d. 21. november afgøre hvor mandaterne havner.